09/04/2020

Over Gerrit

Mijn naam is Gerrit Westerink.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als gediplomeerd hoefsmid. Ik ben niet opgegroeid in een paardenfamilie, waardoor mijn passie niet van jongs af aan al bij de paarden heeft gelegen. Tijdens mijn middelbare school periode ben ik in contact gekomen met een hoefsmid. Nadat ik vanaf 2008 met hem mee ging langs de klanten, werd ik zo enthousiast voor het vak dat ik in 2010 de Hoefsmedenopleiding ben gaan volgen in Zwolle. Ik heb ik deze opleiding, versneld, in 2012 kunnen afronden.

Het “hoefsmeden vak” is echt mijn passie geworden.

Tot aan december 2018 heb ik altijd in dienst verband gewerkt. Ik werkte hier zelfstandig met een eigen klantenkring en een eigen planning. Daarnaast heb ik meerdere stagiaires begeleidt tijdens hun opleiding tot hoefsmid.

Sinds januari 2019 heb ik de overstap gemaakt om een eigen bedrijf te beginnen en heb ik ‘Hoefsmederij GMW’ opgericht. Hierdoor heb ik een nieuwe stap kunnen maken in mijn carrière.

Vaak krijg ik te horen: “Hoefsmid? Dat is een ambachtelijk beroep, dat hoor je niet zo veel!” Daar ben ik dan wel trots op!

Ook in mijn vrije tijd ben ik graag bezig met paarden. Ik ben actief in de aangespannen sport en ben vaak aanwezig op (tuigpaarden) concoursen en keuringen.